Kirkelige handlinger

Dåb    Konfirmation    Bryllup    Bisættelse og begravelse

En engel

Dåben er den største velsignelse.

Vi er døbte, fordi vi tror på Jesus Kristus, og vi døber vores børn til den samme tro og til at være med i det samme fællesskab.
Dåben er de kristnes tegn

De små børn får navn i dåben

Dåben finder sted i kirken, som regel under højmessen, højmessen er gudstjenesten kl. 10.30,
I kan se i gudstjenestelisten hvilke søndage, der er højmesse i Vollerslev kirke.
Dåben kan også finde sted under andre gudstjenester, eller den kan holdes som en selvstændig kirkelig handling uden for gudstjenesten f. ex. en lørdag formiddag.

I kan bedst reservere plads i kirken til barnedåb ved at henvende jer til Kordegnekontoret i Sognehuset.
Kontoret er åbent hverdage kl. 10-12, der er også åbent torsdag aften kl. 16-18. Tlf: 56 87 17 89, det er også muligt at kontakte kordegnekontoret via e-mail: kordegn@bjaeverskovkirke.dk
Inden dåben er det vigtigt at have en samtale med præsten.

Ved barnedåb er der brug for faddere, der sammen med forældrene bringer barnet til dåben og slutter op om det. Fadderne påtager sig som kristne mennesker et særligt ansvar over for barnet.
En eller to af fadderne kan være barnet særligt nær og kaldes gudforældre.
Til en barnedåb skal der være mellem tre og fem faddere.

I forbindelse med en dåb i Vollerslev kirke får barnet i dåbsgave af kirken en børnebibel og et dåbslys.

Bibel og lys

Konfirmationen er de unges store fest.
Konfirmationen er en fornyelse af velsignelsen i dåben.
Konfirmanderne tager selv ansvaret for deres tro og deres tilhørsforhold til den kristne kirke.

For at blive konfirmeret skal man være døbt, og man skal have gennemført konfirmationsforberedelse, og konfirmanderne skal også i løbet af den tid, de går til konfirmationsforberedelse deltage i nogle gudstjenester i kirken.

Konfirmander i Vollerslev sogn forberedes til konfirmation sammen med konfirmander fra Gørslev, Lidemark og Bjæverskov sogne.

Konfirmationsforberedelsen finder sted i Bjæverskov sognehus.

Der er konfirmation i Vollerslev kirke hvert år Kristi Himmelfartsdag.

Hvis du vil vide mere om konfirmationen og konfirmationsforberedselsen kan du besøge konfirmandernes hjemmeside.
konfirmandernes hjemmeside kan du læse meget mere om konfirmationen og konfirmationsforberedelsen, og du kan downloade gudstjenestebogen, som skal følge konfirmanderne i kirke i den tid, de går til konfirmationsforberedelse.

Konfirmanderne i de 4 sogne har deres egen hjemmeside: www.konfirmanderd4s.dk
Flere af materialerne på konfirmandernes hjemmeside er lagt op i pdf.
En fil i PDF format kan læses med Acrobat Reader, hvis du ikke har Acrobat Reader kan du downloade den hos adobe.dk: Gå til adobe.dk

Bryllup og kirkelig velsignelse

Vielse aftales med præsten, men det er en god idé, helst i meget god tid at kontakte kordegnekontoret for at reservere plads i kirken.
På kordegnekontoret kan I også få nøjagtig besked om, hvilke papirer det er nødvendigt at bringe i orden inden vielsen, og hvordan I i øvrigt forholder jer rent praktisk.

Vielsesritualet kan læses bag i salmebogen.
Vi bruger to forskellige vielsesritualer, som i virkeligheden ikke er så forskellige:
det gamle vielses ritual og det nye vielsesritual

Inden samtalen med præsten er det en god idé, at brudeparret overvejer, hvilke tanker de gør sig om ægteskabet, og det særlige i deres situation, og der er også flere praktiske ting;